Klubbens historie

KLUBBENS HISTORIE

I 1976 var vi en flok unge mennesker med interesse for motorcykler, der havde fundet et gammelt hus i Tandskov, som vi gerne ville bruge til klubhus. Kommunen ville støtte projektet på betingelse af, at vi kunne stille 30 medlemmer – men var var kun halvdelen! Senere mødte vi en anden flok, der havde lignende interesser, hhv. "Apostlene" og "Gallerne". Der blev holdt stiftende generalforsamling på Resenbro Skole, hvor alt hvad der kunne krybe og gå blev talt med. Vi fik så brugsret til huset på betingelse af, at vi selv satte det i stand. Huset var i sørgelig stand: ingen døre, ingen vinduer, ingen strøm og ingen vand…


Klubkassen kunne ikke hjælpe til økonomisk til at betale for reparationerne, så i starten blev der mest brækket ned, og ikke bygget så meget op; det der blev lavet, var efter "det forhåndenværendes princip", vi var ikke så krævende dengang og kunne bedre nøjes med mindre. I starten var der ikke så mange hænder til at hjælpe, men der kom efterhånden flere nye med friske kræfter, og mange hjalp til.


Som tiden gik, kom andre klubber til, f.eks. "Basserne", og der var mange diskussioner om, hvordan tingene skulle være.


Dengang kørte medlemmerne mest på BSA, Triumph, Honda 350, og det blev derfor kun til småture i lokalområdet, for MC’erne holdt ikke så langt. Der skulle ofte skrues i forbindelse med ture på 150 km: gaskabler, centralstøtteben der faldt af, o.s.v.


Efterhånden blev MC’erne mere pålidelige (= flere japanere!), og vi begyndte at køre sydpå næsten hver weekend til steder som Melle, Lohne, Kaiserslautern, Obergünzburg, Schwandorf, Hof, Belgien, Madonna, Gleisdorf, Raab, Maastricht, Assen, Acht-Kastellen-Rijt, mange af dem var træf, som blev fundet i Motorrad.


Hele tiden blev der lavet lidt nye reparationer på huset, men vand blev stadig hentet i store tønder hos naboen. Strøm fik vi fra en nærliggende bondes elektriske hegn…, vi har dog strøm nu. Der er sidenhen blev lavet mange forbedringer på huset, nyt tag, køleanlæg, træftoiletter, værksted, ny bar m.m. For nogle år siden lykkedes det endelig at få lagt vand ind, så nu er det såmænd et helt anstændigt hus.


I 1979 fandt vi på at ville holde træf, eller Hyggeweekend, som vi kalder det. Det holdes hvert år og er godt besøgt af både danske og udenlandske motorcyklister. Også vintertræf blev en tradition, første gang holdt i 1984, men  blev fra 2017 lavet til vinterFEST, hvor det ikke er et krav, at man kommer på motorcykel.